17 Μαρτίου 2015

Λίγα λόγια για το ρέικι.



Το ρέικι είναι ένα πανάρχαιο σύστημα ίασης, το οποίο ξαναέγινε γνωστό τον 19ο αιώνα από τον Μικάο Ουσούι. Η λέξη ρέικι σημαίνει συμπαντική ενέργεια, και προέρχεται από την ένωση της ιαπωνικής λέξης “rei” που περιγράφει την παγκόσμια εκδήλωση αυτής της ενέργειας και της λέξης “ki” που είναι η ίδια ενέργεια εγκλωβισμένη μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό.

Όταν η παγκόσμια αυτή ενέργεια έρθει σε επαφή με την ατομική τότε επέρχεται η ίαση και η ισορροπία σώματος, νου και πνεύματος.

Το ρέικι, όπως και όλες οι ενεργειακές θεραπείες, στηρίζεται στην αρχή ότι η ασθένεια είναι το αποτέλεσμα κάποιας δυσαρμονίας ανάμεσα στο σώμα, το νου, το πνεύμα και τα συναισθήματα. Έτσι αποσκοπεί στο να θεραπεύσει όχι το φυσικό σύμπτωμα, αλλά την πραγματική αιτία της ασθένειας, και να επιφέρει ξανά ισορροπία.

Η ζωτική ενέργεια του ρέικι, διοχετεύεται μέσα από τα χέρια του θεραπευτή στο σώμα του δέκτη, και κατευθύνεται στα σημεία που χρειάζονται αποκατάσταση. Αποτελεί δηλαδή ένα σύστημα θεραπείας με δική του αυτόνομη «ευφυΐα», που δεν καθοδηγείται ούτε από τον θεραπευτή, ούτε από τον ασθενή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο θεραπευτής τοποθετεί τα χέρια του σε συγκεκριμένες θέσεις στο σώμα του δέκτη. Αυτές οι θέσεις συνήθως είναι δώδεκα, αλλά είναι δυνατό ο θεραπευτής να επεκταθεί και σε άλλα σημεία που υπάρχει δυσφορία ή πόνος. Κατά κανόνα αφιερώνονται περίπου πέντε λεπτά σε κάθε θέση και έτσι μια ολοκληρωμένη συνεδρία απαιτεί μια ώρα για να ολοκληρωθεί. Τέλος ο θεραπευτής δεν κάνει διάγνωση, ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές.

Οι αρχές του ρέικι


Μόνο για σήμερα:
Μην ανησυχείς. Εμπιστεύσου!
Μη θυμώνεις. Να είσαι σε ειρήνη!
Να νιώθεις ευγνωμοσύνη για τις αμέτρητες ευλογίες που δέχεσαι κάθε στιγμή.
Να εργάζεσαι εντατικά πάνω στον εαυτό σου
Να προσφέρεις εργασία µε όλη σου την καρδιά
Να σέβεσαι και να τιμάς κάθε ζωντανή ύπαρξη.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2015 Dream of Isis