25 Μαρτίου 2015

Τα Ακασικά αρχεία και πώς να αποκτήσετε πρόσβαση



Το όνομα «Ακασικά αρχεία» προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη Ακάσα (Akasha), που σημαίνει Αρχέγονη Υλη, το πρωταρχικό στοιχείο από το οποίο προέρχεται ολόκληρη η Δημιουργία.

Κατά τη Vedanta, που είναι το σπουδαιότερο από τα έξι ορθόδοξα φιλοσοφικά συστήματα της Ινδίας, ολόκληρο το Σύμπαν προέρχεται από την επενέργεια μιας πρωταρχικής δύναμης, του Πράνα , επάνω σε μια επίσης πρωτογενή ουσία, το Ακάσα. Στην αρχή κάθε κύκλου δημιουργίας, το Ακάσα είναι ακίνητο και αόρατο, ώσπου να δράσει πάνω του το Πράνα. Το αποτέλεσμα αυτής της δράσης είναι ο αισθητός κόσμος. Στο τέλος κάθε τέτοιου κύκλου δημιουργίας, τα πάντα διαλύονται ξανά σε Πράνα και Ακάσα.

Σε άλλες διαλέκτους, το Ακάσα έχει την έννοια του ατελείωτου χώρου, του ουρανού ή του αιθέρα.

O όρος «Ακασικά αρχεία» επινοήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, και αναφέρεται σε μια βάση δεδομένων κάθε λέξης, σκέψης, ιδέας ή πράξης που έχει δημιουργηθεί από την αρχή του χρόνου, η οποία έχει κωδικοποιηθεί και αποθηκευτεί ενεργειακά , σε ένα άχρονο μη-φυσικό πεδίο του σύμπαντος.

Οτιδήποτε υπάρχει στο Σύμπαν, αφήνει στο πέρασμα του ένα ενεργειακό αποτύπωμα. Έτσι, τίποτα δεν χάνεται στο σύμπαν, ούτε ακόμα κι αν "πεθάνει". Το ίδιο ισχύει και για τις σκέψεις μας. Άρα οτιδήποτε κάνουμε ή σκεφτόμαστε, αφού είναι ενεργειακής φύσης, αφήνει και αυτό το δικό του ενεργειακό αποτύπωμα. Τα Ακασικά αρχεία περιέχουν όλα τα ενεργειακά αποτυπώματα κάθε ψυχής ή όντος που έχει υπάρξει. Τα αρχεία ενημερώνονται συνεχώς, με κάθε νέα σκέψη, λέξη ή πράξη που κάνει η κάθε οντότητα. Κατά συνέπεια, τα Ακασικά Αρχεία είναι ενεργειακές εκτυπώσεις σχετικά με την προέλευση και το ταξίδι κάθε όντος κατά τη διάρκεια της ζωής του, και συνδέουν τον καθένα από εμάς με κάθε άλλο ον.

Μπορούμε να παρομοιάσουμε τα Ακασικά αρχεία με ένα είδος «ψυχικού ίντερνετ», στο οποίο ανεβαίνουν συνεχώς δεδομένα, ή ως μια κοσμική ή συλλογική Συνείδηση, ή συλλογικό ασυνείδητο. Όμως αυτό που φαντάζομαι ότι ενδιαφέρει τους περισσότερους, δεν είναι μια λεπτομερής παρουσίαση του τι είναι αυτά τα αρχεία, όσο ο τρόπος για να γίνουν προσβάσιμα.

Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να έχουμε καμία «ειδική δύναμη» για να αποκτήσουμε πρόσβαση στα Ακασικά αρχεία. Το υποσυνείδητο μας κάνει συχνά μικρές βουτιές σε αυτά τα αρχεία όταν χαλαρώνουμε ή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Πολύ συχνά όλοι μας έχουμε παρατηρήσει κάποιες φαεινές ιδέες, προαισθήματα, ή λύσεις για κάποια προβλήματα, που μας έρχονται κυριολεκτικά από το πουθενά, ενώ πιο πριν, προσπαθούσαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς αποτέλεσμα.

Η πρόσβαση στα Ακασικά αρχεία γίνεται μέσω του υποσυνείδητου, αλλά για να μπορέσει κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση κατά βούληση, πρέπει το υποσυνείδητο του να βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το συνειδητό. H ανάπτυξη της διαίσθησης αποτελεί το θεμέλιο για την πρόσβαση στα αρχεία. Μέσω της βαθειάς χαλάρωσης, του διαλογισμού ή άλλων πνευματικών ασκήσεων καταφέρνουμε να αποκτήσουμε αυτή την αρμονία, παρατηρώντας ουσιαστικά το υποσυνείδητο μας και δίνοντας του συνειδητά κατευθύνσεις. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να του δώσουμε την εντολή να αναζητήσει κάτι συγκεκριμένο στα Ακασικά αρχεία.

Όπως πάντα, για να επιτευχτεί κάτι τέτοιο, χρειάζεται πίστη, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του εαυτού μας και μεγάλη προσπάθεια. Ένας μη εκπαιδευμένος νους ή κάποιος που δεν έχει καμία επαφή με τον ανώτερο εαυτό του θα συναντήσει μόνο εμπόδια στην προσπάθεια του και στο τέλος θα την εγκαταλείψει χωρίς αποτέλεσμα.

Παρακάτω υπάρχει μια άσκηση διαλογισμού για την πρόσβαση στα Ακασικά αρχεία. Απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν ήδη αρκετή εμπειρία στο διαλογισμό.


Άσκηση


Ξαπλώστε ή καθίστε κάπου αναπαυτικά και χαλαρώστε παίρνοντας μερικές αναπνοές. Όταν έχετε χαλαρώσει αρκετά, στρέψτε την προσοχή σας προς τα μέσα και επικεντρώστε την στην περιοχή του τρίτου ματιού σας. Οραματιστείτε ότι το τρίτο σας μάτι λάμπει με ένα χρυσό ή λευκό χρώμα και αισθανθείτε το να πάλλεται από ενέργεια.

Καθώς συγκεντρώνεστε στο τρίτο μάτι σας, μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε ένα αμυδρό φως, ή κάποια χρώματα και σχήματα τυχαία, χωρίς να έχουν κάποιο νόημα.

Εστιάστε το μυαλό σας, όχι στα Ακασικά αρχεία, αλλά σε κάποιο σημαντικό ιστορικό γεγονός, που από πριν θα έχετε φροντίσει να μελετήσετε, ίσως από κάποια εγκυκλοπαίδεια.

Το επόμενο βήμα είναι να προσπαθήσετε να πάτε σε αυτό το γεγονός και να αναρωτηθείτε τι συνέβη αμέσως μετά, ή πριν από αυτό. Φυσικά δεν πρέπει να γνωρίζετε από πριν την απάντηση. Αν έχετε προετοιμάσει κατάλληλα τον εαυτό σας, θα αρχίσετε να παρασύρεστε σε μια ονειροπόληση σχετική με την ερώτηση σας. Μην διακόψετε αυτή την ονειροπόληση ακόμα και αν σας φαίνεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Στα αρχικά στάδια μην περιμένετε να πάρετε σαφείς απαντήσεις. Αφήστε τον εαυτό σας να παρασυρθεί και να ονειροπολήσει, καθώς με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η σύνδεση σας με τα Ακασικά αρχεία. Μετά το τέλος της άσκησης προσπαθήστε να σημειώσετε όσο περισσότερες λεπτομέρειες θυμάστε, και αν είναι δυνατόν, αναζητήστε τί πραγματικά έγινε από κάποια πιο λεπτομερή πηγή, για να δείτε αν πέσατε κάπως κοντά.

Το επόμενο στάδιο είναι να επαναλάβετε την άσκηση, χωρίς να έχετε μελετήσει πριν για το γεγονός στο οποίο θα ανατρέξετε.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση και αυτού του βήματος, είστε έτοιμοι να περάσετε στο επόμενο στάδιο: Την παρατήρηση του δικού σας μέλλοντος! Ξεκινήστε με ένα μικρό χρονικό εύρος, ίσως μια εβδομάδα ή ένα μήνα μετά. Σημειώστε τις παρατηρήσεις σας για να μπορέσετε να τις επαληθεύσετε στη συνέχεια. (μπορείτε επίσης να πάτε προς τα πίσω, αναζητώντας πληροφορίες για μια προηγούμενη ζωή σας).

Αν τα καταφέρετε με επιτυχία, μπορείτε τώρα να δοκιμάστε και για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα στο μέλλον, ή να προσπαθήσετε να συντονιστείτε στα γενικά αρχεία για την αναζήτηση μελλοντικών πληροφοριών πέρα από τη δική σας ζωή.

Προσοχή! Η παραπάνω άσκηση δεν είναι κάτι που ολοκληρώνεται σε μερικές μέρες. Χρειάζεται προσπάθεια και επιμονή μηνών, ίσως και χρόνων. Εξαρτάται κατά πολύ από την πίστη σας σε αυτό που θα προσπαθήσετε να πετύχετε, τη σωστή προετοιμασία και την επιμέλεια σας. Μην περιμένετε σε καμία περίπτωση να πετύχετε κάποιο αποτέλεσμα εκτελώντας την άσκηση μόνο μερικές φορές ή σποραδικά.



3 σχόλια :

  1. Αρκετά κατατοπιστικό άρθρο. Το χαρακτηρίζει η σαφήνεια και η ευκρίνεια.
    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα άλλα πέντε φιλοσοφικά συστήματα της Ινδίας,τι λένε περί αυτού; Η δημιουργία από μόνη της προϋποθέτει τον Δημιουργό, και οχι τα φιλοσοφικά συστήματα της κάθε κουλτούρας. Δεν υπάρχει καμία μαρτυρία ή απόδειξη ζωντανή όσο ο Χριστός (Μεσσίας) ο Υιός του Θεού και Θεός,ο Υιός του Ανθρώπου οπως ο Ίδιος ονομάζει την ανθρώπινη φύση του η οποία είναι εν ασυγχήτω περιφρασμένη με την Θεϊκη του φύση. Παλαιά και Καινή διαθήκη μαρτυρούν περί Αυτού. Οσοι ανά τους αιώνες προσπάθησαν και προσπαθούν να διαψεύσουν την μόνη Αλήθεια ,για ποιό λόγο και σε τι συμφαίρει δεν γνωρίζω, αυτό πού σίγουρα γνωρίζω είναι ότι.....ματαιοπονούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται ότι η δική σου αλήθεια είναι η μόνη Αλήθεια

      Διαγραφή

Copyright © 2015 Dream of Isis