17 Απριλίου 2016

Διαλογισμός για το «άνοιγμα» του τρίτου ματιού



Τα παρακάτω αποτελούν αποσπάσματα από το βιβλίο του Raymond Buckland “Το πλήρες βιβλίο της μαγείας”, εκδόσεις Κονιδάρη. 



Πολλοί άνθρωποι αποτυγχάνουν στο διαλογισμό τους επειδή, είτε χρησιμοποιούν λαθεμένη τεχνική ή απλούστατα δεν έχουν καμία τεχνική. Οι μεγάλοι δάσκαλοι της ανατολίτικης φιλοσοφίας προτείνουν κατά τη διάρκεια του διαλογισμού να συγκεντρώνετε την προσοχή σας στο “λωτό με τα χίλια πέταλα” του τρίτου ματιού. Όταν καθόσαστε σε διαλογισμό, με την προσοχή σας επικεντρωμένη στο τρίτο μάτι, εξυψώνετε τον εαυτό σας πάνω και πέρα από τις συνειδητές και υποσυνείδητες φροντίδες σας του φυσικού σας εαυτού. 

Ο διαλογισμός θα πρέπει να είναι άνετος και μέσα σε ατμόσφαιρα σιγουριάς. Γι’ αυτό και η στάση σας κατά το διαλογισμό θα πρέπει να είναι ίδια. Μπορείτε να επιλέξετε όποια θέση σας αρέσει, από τη στιγμή που βεβαιωθείτε οτι κρατάτε τη σπονδυλική σας στήλη ορθή.


Διαλογισμός 


Καθίστε άνετα χαλαρώνοντας το σώμα σας όσο πιο πολύ μπορείτε, χωρίς να καμπουριάζετε ή να επιτρέπετε στη σπονδυλική σας στήλη να γέρνει. Βοηθήστε να χαλαρώσουν οι σφιγμένοι σας μυς κάνοντας τις ακόλουθες ασκήσεις:

1. Αφήστε το κεφάλι να πέσει χαλαρά πάνω στο στήθος. Αναπνεύστε βαθειά και εκπνεύστε το ίδιο βαθιά, τρεις φορές. Επιστρέψτε στην ορθή στάση. 

2. Αφήστε το κεφάλι να γείρει πολύ προς τα πίσω. Εισπνεύστε και εκπνεύστε βαθιά τρεις φορές. Επιστρέψτε στην ορθή θέση.

3. Γείρετε το κεφάλι όσο μπορείτε προς τα δεξιά. Εισπνεύστε και εκπνεύστε βαθιά τρεις φορές και επιστρέψτε στην ορθή θέση

4. Γείρετε το κεφάλι όσο μπορείτε πιο πολύ στα αριστερά. Εισπνεύστε και εκπνεύστε τρεις φορές και επανέλθετε στην ορθή θέση.

5. Αφήστε το κεφάλι σας να πέσει μπροστά και ύστερα αρχίστε να το κινείτε κυκλικά, κατά την πορεία των δεικτών του ρολογιού, τρεις φορές.

6. Επαναλάβετε την τελευταία άσκηση, κουνώντας το κεφάλι, όπως οι δείκτες του ρολογιού, τρεις φορές. Ξαναγυρίστε στην ορθή στάση.

7. Αναπνεύστε από τη μύτη, με έναν αριθμό σύντομων γρήγορων εισπνοών, μέχρι που τα πνευμόνια σας να γεμίσουν. Κρατήστε την ανάσα σας για μία στιγμή και ύστερα απότομα εκπνεύστε με ένα “χα”. Κάντε το αυτό τρεις φορές.

8. Εισπνεύστε αργά και απόλυτα από το δεξί ρουθούνι (κλείνοντας το αριστερό με το δάχτυλο σας αν χρειαστεί) νιώθοντας το στομάχι σας να φουσκώνει όσο γίνεται περισσότερο, καθώς το κάνετε αυτό. Κρατήστε την ανάσα σας για μια στιγμή, και ύστερα εκπνεύστε βαθειά από το στόμα, μέχρι που το στομάχι σας να επιστρέψει στο κανονικό του. Αυτή η άσκηση μετακινεί όλο τον μπαγιάτικο αέρα από τα βάθη των πνευμόνων. Κάντε την τρεις φορές.


Επαναλάβετε την παραπάνω άσκηση, αυτή τη φορά εισπνέοντας με το αριστερό ρουθούνι και εκπνέοντας από το δεξί. Κάνετέ την τρεις φορές.

Τώρα, με το σώμα σας χαλαρωμένο και αναπνέοντας κανονικά αλλά βαθιά, συγκεντρώστε τις σκέψεις σας μέχρι που τελικά να μπορείτε να φανταστείτε ολόκληρο το σώμα σας κλεισμένο μέσα σε ένα λευκό φως. Νιώστε τη φωτεινή ενέργεια να φορτίζει ολόκληρο το σώμα σας.

Τώρα επικεντρώστε την προσοχή σας στα δάχτυλα των ποδιών σας. Προστάξτε τα να χαλαρώσουν. Αφήστε την ένταση και την κούραση να φύγει μακριά από αυτά. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τις πατούσες των ποδιών σας, τις καμάρες, τις φτέρνες, τους αστραγάλους. Χαλαρώστε απόλυτα ολόκληρο το σώμα, κομμάτι - κομμάτι, κνήμες, γόνατα, μηρούς, βουβώνες, οπίσθια, σπονδυλική στήλη, στομάχι και θωρακική κοιλότητα, ώμους, πάνω και κάτω βραχίονες, καρπούς, χέρια, σβέρκο, λαιμό, σιαγόνες, (αφήστε τα σαγόνια σας μισάνοιχτα και να κρέμονται ελαφρά, αν νιώσετε την τάση να το κάνετε αυτό), μάτια, κρανιακή περιοχή, κρανίο. Χαλαρώστε τον κάθε μυ του σώματός σας, την κάθε φλέβα, νεύρο και ίνα, από κάτω προς τα πάνω. Τελειώστε την τεχνική της χαλάρωσης σας με το μέτωπο. Τότε, το μόνο που χρειάζεται, είναι να συγκεντρώσετε την προσοχή σας εσώτερα, στο τρίτο μάτι.

Με την προσοχή σας επικεντρωμένη στο τρίτο μάτι, επιτρέψτε στα μάτια σας να γυρίσουν προς τα πάνω, αν μπορείτε. Προχωρήστε όλο και πιο βαθιά στο τρίτο μάτι. Εγκαταλείψτε το μη πραγματικό υλικό κόσμο, το Εγώ του εαυτού σας. Μόνο όταν έχετε υπερβεί το υλιστικό Εγώ σας, θα μπορέσετε να ανακαλύψετε την πόρτα για το εσώτερο βασίλειο και τον ανώτερο εαυτό σας. Αφιερωθείτε σε αυτό… υποχωρήστε στη μαγνητική δύναμη εκ των άνω. Δε χρειάζεται να προσευχηθείτε ή να οραματιστείτε ότι θα κάνετε κάτι να συμβεί. Απλά χαλαρώστε και αφήστε τον εαυτό σας να κυλήσει προς τα μέσα και πάνω, προς την ανώτερη δύναμη. Η όποια αίσθηση, εσώτερο φώς ή ήχος, έρθει στο δρόμο σας, κινηθείτε προς αυτόν και ως την πηγή από την οποία προέρχεται. Μη γοητευτείτε ή τρομάξετε από τα όποια φαινόμενα. Μην παραπλανηθείτε με το να σκεφτείτε ότι έχετε γίνει “ψυχικό άτομο”. Ό,τι και αν δείτε, αφήστε τον εαυτό σας σ’αυτό και κινηθείτε ακόμα πιο ψηλά, ακόμα πιο μέσα και πιο βαθιά σε αυτόν.

Μπορεί να δυσκολευτείτε στην αρχή να ακινητοποιήσετε τη συνειδητή σας σκέψη. Η συνείδηση σας είναι σαν ένα κακομαθημένο παιδί, που σταθερά απαιτεί την προσοχή σας. Από τη στιγμή που θα αρχίσετε να την πειθαρχείτε, θα αρχίσετε και να παρατηρείτε θετικά αποτελέσματα. Μπορεί να μην έχετε θεαματικές, συγκλονιστικές εμπειρίες, αλλά θα αρχίσετε να παρατηρείτε μία εμβάθυνση της διόρασης σας. Θα αρχίσετε να “ξέρετε” πράγματα που δεν είχατε γνωρίσει πριν. Αυτό θα αποτελέσει μία απόδειξη ότι ο διαλογισμός σας λειτουργεί και ότι η δύναμη της “Κουνταλίνι” έχει αρχίσει να αφυπνίζεται.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2015 Dream of Isis