Εξωαισθητήρια αντίληψη & Τρόποι ανάπτυξη της.
Με τον όρο εξωαισθητήρια αντίληψη περιγράφουμε τη δυνατότητα λήψης πληροφοριών χωρίς τη χρήση των πέντε βασικών μας αισθήσεων, με τρόπους που ανάγονται δηλαδή στο παραψυχολογικό πεδίο. Η διόραση, η διαίσθηση, η διακοή, η τηλεπάθεια είναι μερικά παραδείγματα εξωαισθητήριας αντίληψης ή αλλιώς αναπτυγμένης έκτης αίσθησης. Όλοι μας έχουμε γεννηθεί με αυτή τη δυνατότητα η οποία εξασθενεί σιγά-σιγά καθώς μεγαλώνουμε και υπερισχύει η λογική, υπάρχουν όμως τρόποι ώστε να καλλιεργηθεί και να αναπτυχτεί και πάλι.
Η αφύπνιση των ψυχικών μας δυνάμεων μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη χρήση κάποιων αντικειμένων όπως είναι οι κάρτες, το εκρεμμές, το φλιτζάνι του καφέ, ο καθρέπτης…, είτε μελετώντας τα άστρα ή την παλάμη του χεριού, ή ακόμα και χωρίς κανένα μέσο εστίασης, δουλεύοντας μόνο με το υποσυνείδητο μας.
Το μέχρι που θα φτάσει κάποιος εξαρτάται από το πόσο χαρισματικός αλλά και πόσο αφοσιωμένος είναι σε αυτό που κάνει. Αν κάποιος με ρωτούσε αν μπορούμε όλοι να αναπτύξουμε τις ψυχικές μας ικανότητες και μάλιστα στον ίδιο βαθμό θα απαντούσα με το γνωστό ρητό, πως όλοι μπορούμε να ζωγραφίσουμε αλλά δεν θα γίνουμε όλοι Πικάσο. Φυσικά το ίδιο θα απαντούσα και για οποιαδήποτε άλλη ικανότητα, δεν θα γίνουμε όλοι το ίδιο καλοί αθλητές, μαθηματικοί, λογιστές κλπ αλλά θεωρητικά όλοι έχουμε τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούμε σε αυτούς τους τομείς.
Οι ασκήσεις που θα διαβάσετε στη συνέχεια είναι φτιαγμένες για να δουλέψετε μόνοι σας, χωρίς τη χρήση κάποιου αντικειμένου. Πριν από κάθε άσκηση θα πρέπει να κάνετε ένα σύντομο διαλογισμό, ώστε να περάσετε από τα εγκεφαλικά κύματα βήτα, στα οποία λειτούργει ο εγκέφαλος σας όταν είσαστε ξύπνιοι και σε κατάσταση εγρήγορσης, στα κύματα άλφα, της χαλάρωσης και της διαίσθησης.
Διαλογισμός
Καθίστε σε μια άνετη θέση, με την πλάτη ίσια και συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Εισπνεύστε αργά και βαθιά από τη μύτη, η αναπνοή θα πρέπει να έχει διάρκεια και να φτάνει μέχρι χαμηλά στην κοιλιά σας. Στη συνέχεια χαλαρώστε σιγά-σιγά το σώμα σας ξεκινώντας από τις πατούσες μέχρι να φτάσετε στην κορυφή του κεφαλιού σας. (πατούσες, αστράγαλοι, γάμπες, μηροί, γλουτοί, κάτω μέρος της κοιλιάς, στομάχι στέρνο, λαιμός, χέρια, μάγουλα, τρίτο μάτι, κορυφή του κεφαλιού). Όταν έχετε χαλαρώσει το σώμα και το νου σας επιστρέψτε στο τρίτο μάτι σας και εκτελέστε με τη σειρά τις παρακάτω ασκήσεις. Ο χρόνος που θα περάσετε από τη μια άσκηση στην επόμενη είναι καθαρά δική σας επιλογή.
Άσκηση 1η
Αφού λοιπόν έχετε χαλαρώσει και έχετε επικεντρωθεί στο τρίτο σας μάτι, προσπαθήστε να δείτε κάποιο χρώμα, παρατηρήστε το, μπορεί στη συνέχεια το χρώμα αυτό να αλλάξει ή και να παραμείνει το ίδιο. Αναρωτηθείτε για ποιό λόγο το βλέπετε, ίσως σχετίζεται με το τσάρκα που είναι πιο αναπτυγμένο, ή με αυτό που χρειάζεται θεραπεία. Καθώς αναπτύσσετε τις δυνάμεις σας θα βλέπετε όλο και πιο ζωντανά και έντονα χρώματα ή ακόμα και κάποια τόσο λαμπερά και με φωσφορικές αποχρώσεις που δεν θα μπορείτε να τα εντάξετε στα βασικά χρώματα που γνωρίζετε.
Άσκηση 2η
Αυτή τη φορά προσπαθήστε να δείτε κάποιο σχήμα. Μπορεί αρχικά να δείτε και πάλι κάποιο χρώμα που στη συνέχεια θα μετατραπεί σε σχήμα, παρατηρήστε το και στη συνέχεια ζητήστε του νοερά να κινηθεί ή να περιστραφεί. Πιθανόν αυτό το σχήμα να είναι κάποιο μήνυμα από το υποσυνείδητο σας που να έχει προφητικό χαρακτήρα, ή κάποιο αρχέτυπο που έχει ορίσει για εσάς η κυτταρική σας μνήμη.
Άσκηση 3η
Σε αυτό το στάδιο ζητήστε να δείτε τα σύμβολα για το “ναι” και το “όχι”. Πρώτα ζητήστε να δείτε μια εικόνα ή ένα σχήμα, που να δίνει την απάντηση ναι, για ερωτήσεις που θα κάνετε στο υποσυνείδητο σας και θα απαντιούνται με ένα ναι ή ένα όχι. Κάντε στη συνέχεια το ίδιο και για το όχι. Μπορεί οι εικόνες που θα δείτε να παραπέμπουν όντως σε αυτές τις λέξεις ή να είναι και εντελώς άσχετες. Είναι δυνατό επίσης να μη δείτε κάποια εικόνα, άλλα απλά να νοιώσετε κάποια συναισθήματα όπως ένα αίσθημα χαράς που να σημαίνει ναι ή ένα σφίξιμο στο στήθος που να ορίζει το όχι. Όλα αυτά βέβαια είναι υποκειμενικά, και ο τρόπος που θα εκφραστεί το υποσυνείδητο διαφέρει σημαντικά σε κάθε άνθρωπο.
Άσκηση 4η
Τώρα προσπαθήστε να ελέγξετε αυτό που θα δείτε, δηλαδή σκεφτείτε από πριν ένα σχήμα και στη συνέχεια προσπαθήστε να το οραματιστείτε με κάθε λεπτομέρεια. Ξεκινήστε αρχικά με εύκολα σχήματα ή εικόνες, όπως μια πυραμίδα ή ένα φρούτο και περάστε σε πιο πολύπλοκα, όπως ένα τοπίο, μια παραλία, ένα κτίριο κλπ. Προσπαθήστε να δείτε όσο πιο ζωντανά μπορείτε αυτές τις εικόνες, ακόμα και να ακούσετε τους ήχους και να μυρίσετε τις μυρωδιές που πιθανόν τις συνοδεύουν. Αυτή η ικανότητα είναι πολύ σημαντική και θα αποτελέσει τη βάση για να προχωρήσετε σε πιο δύσκολες πρακτικές.
Πολύ σημαντικό είναι τέλος να κάνετε κάποιες ασκήσεις στην καθημερινότητα σας, όπως να προσπαθείτε να μαντέψετε ποιος σας καλεί στο τηλέφωνο πριν το σηκώσετε, ποια άτομα πιθανόν θα συναντήσετε πριν βγείτε βόλτα, ή ακόμα και να προσπαθείτε να αντλήσετε πληροφορίες για άγνωστα για εσάς άτομα που συναντάτε τυχαία. Όσο πιο πολύ εξασκείστε τόσο περισσότερο θα μεγαλώνουν τα ποσοστά επιτυχίας σας.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου