7 Μαρτίου 2015

Εισαγωγή στις ενεργειακές θεραπείες



Οι ενεργειακές θεραπείες βασίζονται στην αρχή ότι ο άνθρωπος δεν είναι απλά ένας βιολογικός οργανισμός αλλά ένα πολυδιάστατο ον που έχει σώμα, νου, πνεύμα και συναισθήματα. Κάποιες από αυτές χρησιμοποιούν βότανα, διάφορα σκευάσματα, πολύτιμους λίθους και κρυστάλλους, ενώ άλλες επαφίενται αποκλειστικά στη δύναμη της συνειδητότητας.

Για πολλά χρόνια οι ενεργειακές θεραπείες αντιμετωπίζονταν με καχυποψία και δέος και τύγχαναν παρερμηνειών. Σε μεγάλο βαθμό βέβαια έφταιγε η ελλιπής ενημέρωση και το γεγονός ότι πολλοί θεραπευτές εκμεταλλεύτηκαν αυτή την άγνοια προς όφελος των ιδιοτελών συμφερόντων τους. Ωστόσο, αυτό το φαινόμενο τείνει να εκλείψει, αφού ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν πόσο εύκολη είναι η εφαρμογή των θεραπευτικών πρακτικών και γίνονται οι ίδιοι θεραπευτές του εαυτού τους.

Πως όμως οδηγούμαστε στην ασθένεια και πως λειτουργούν οι ενεργειακές θεραπείες; Όλα ξεκινούν από τη συνειδητότητα. Ό,τι συμβαίνει στη ζωή μας και στο σώμα μας ξεκινά από κάτι που συνέβη στη συνειδητότητα μας.

Όλα όσα βιώνουμε αποθηκεύονται στην κυτταρική μας μνήμη. Εκεί αποθηκεύονται και λανθασμένες πεποιθήσεις και δυσάρεστα συναισθήματα τα οποία μας οδηγούν σιγά-σιγά στην ασθένεια και σε πάσης φύσεως άλλα προβλήματα. Με λίγα λόγια αυτά που νοιώθουμε και που σκεφτόμαστε επηρεάζουν την ενέργειά μας και η ενέργειά μας, με τη σειρά της, ρυθμίζει τη λειτουργία των οργάνων και των κυττάρων μας.

Στη συνέχεια δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος καθώς εθιζόμαστε στις καταστάσεις και τα συναισθήματα που έχουμε βιώσει στο παρελθόν και μ’ έναν υποσυνείδητο τρόπο, τα έλκουμε ξανά και ξανά στη ζωή μας.

Όταν μια ασθένεια εκδηλωθεί στο φυσικό σώμα είναι ήδη στο «τελικό στάδιο», πρώτα νοσεί η ψυχή και μια άρρωστη ψυχή δεν είναι δυνατό να κατοικεί σε ένα υγιές σώμα.

Η αρρώστια, όμως, δεν είναι ένα είδος τιμωρίας, αλλά το «καμπανάκι» που χτυπά ο οργανισμός μας για να μας δώσει να καταλάβουμε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον τρόπο ζωής μας, τις συνήθεις μας, τη διατροφή μας, τη δουλειά μας κλπ. Έτσι μπορεί να γίνει από εχθρός μας, ένας πολύτιμος σύμμαχος, που θα μας υποδείξει τις αλλαγές που θα ήταν καλό να κάνουμε, καθώς και το κίνητρο για να αποκτήσουμε μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό μας.

Όταν λοιπόν αντιληφθούμε τα «κακώς κείμενα» της ζωής μας και αρχίσουμε να λειτουργούμε με νέες πεποιθήσεις σχετικά με τον εαυτό μας και τους άλλους, στρέψουμε την ενέργεια μας σε νέα ερεθίσματα και αναζητήσουμε νέες εμπειρίες και συμπεριφορές έχουμε κάνει το πρώτο βήμα προς την ίαση. Η ίαση είναι πρωτίστως μια διαδικασία συναισθηματικής, νοητικής και πνευματικής ωρίμανσης. Χρειάζεται να θεραπεύσουμε τις πεποιθήσεις και το ενεργειακό σώμα μας, το οποίο στη συνέχεια θα θεραπεύσει όλο το σώμα, το νου και τη ζωή μας γενικά.

Με αυτό τον τρόπο λειτουργούν και οι ενεργειακές θεραπείες, δεν έχουν ως μοναδικό στόχο να θεραπεύσουν ένα συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας, αλλά δρουν ολιστικά σε όλα τα επίπεδα ύπαρξης του ανθρώπου, αφού αυτά αλληλεπιδρούν και είναι βαθειά συνδεδεμένα μεταξύ τους. Δεν λειτουργούν δηλαδή προσπαθώντας να θεραπεύσουν το σύμπτωμα αλλά εστιάζουν στην αίτια που τα προκάλεσε.

Ένα πρώτο βήμα, πέρα από όλα αυτά, για να πάρετε την υγεία σας στα χέρια σας είναι να αποκτήσετε βαθειά και ειλικρινή γνώση του εαυτού σας και των αναγκών του, να επισημάνετε ποια είναι τα αρνητικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα σας και να καταστρώσετε ένα σχέδιο ώστε αυτά να αντικατασταθούν με άλλα που θα προάγουν την ψυχική και σωματική σας υγεία. Να επιλέξετε τροφές που θα βοηθήσουν το φυσικό σώμα να αποκτήσει δύναμη, ασχολίες που θα βοηθήσουν το νου να ηρεμήσει καθώς και κάποιες πρακτικές (διαλογισμός, γιόγκα, αναπνοές) που θα διευρύνουν τη συνειδητότητα σας και θα βοηθήσουν να επέλθει ειρήνη και αρμονία σε όλο το είναι σας.


Άσκηση.

 

Αναπνεύστε αργά εισπνέοντας και εκπνέοντας από τη μύτη, αφού χαλαρώσετε ένα-ένα τα ενεργειακά σας κέντρα επιστρέψτε στο τρίτο μάτι σας. Οραματιστείτε ένα λεμόνι, δείτε το και μυρίστε το σα να είναι πραγματικό, έπειτα πάρτε νοερά ένα κομμάτι από αυτό και φανταστείτε πως το δαγκώνετε. Τι παρατηρείτε?

Όσο απλή και αν φαίνεται αυτή η άσκηση και πιθανότατα άσχετη με όσα διαβάσατε πιο πριν, υπάρχει εδώ και σας την προτείνω γιατί με βοήθησε πολύ να κατανοήσω πως λειτουργούν οι ενεργειακές θεραπείες και επίσης αποτέλεσε για εμένα πηγή έμπνευσης για να δημιουργήσω διάφορα δικά μου θεραπευτικά συστήματα.

Πως και γιατί με ενέπνευσε νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να ας το αναλύσω, σύντομα θα βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2015 Dream of Isis