24 Απριλίου 2015

Πρώτη ακτίνα - Αρχάγγελος Μιχαήλ


Θεωρείται ο πρώτος στην ιεραρχία των αγγέλων, έχει το ρόλο του προστάτη, του πολεμιστή και του ψυχοπομπού. Το όνομα του σημαίνει «Αυτός που είναι σαν τον Θεό», αλλά αποκαλείται επίσης «Πρίγκιπας του Φωτός» και «Μέγας ταξιάρχης του θεού».

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο μόνος που ονομάζεται αρχάγγελος κατά την Αγία Γραφή. Διορίστηκε από το θεό ως ο πρώτος των αγγελικών τάξεων όταν υπέστειλε την ανταρσία μιας ομάδας αγγέλων που με την καθοδήγηση του Εωσφόρου αμφισβήτησαν την κυριαρχία του θεού. Ενώ στην αποκάλυψη του Ιωάννη εμφανίζεται προφητικά να ηγείται στρατιάς αγγέλων σε πόλεμο στον ουρανό, ενάντια στον Σατανά και τους ακόλουθους του, να υπερισχύει και πάλι και να τους ρίχνει στη γη. Συνήθως παρουσιάζεται να κρατά σπαθί στο δεξί του χέρι, ως σύμβολο της εξουσίας που του χάρισε ο θεός και στο αριστερό χέρι μια σφαίρα, που συμβολίζει τον κόσμο.

Ο αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο εκπρόσωπος της πρώτης ακτίνας και όπως όλοι οι αρχάγγελοι αντιστοιχίζεται με κάποιες ποιότητες, σύμβολα, χρώματα: 

Ακτίνα: Πρώτη, η μπλε ακτίνα
Χρώμα: Μπλε του ζαφειριού
Ημέρα: Κυριακή
Εποχή: Φθινόπωρο
Στοιχείο: Φωτιά
Πλανήτης: Ήλιος
Τσάκρα: Πέμπτο
Αριθμός: το 6
Σύμβολο: Σπαθί, μπλε μανδύας, ήλιος.

Μπορούμε να επικαλεστούμε τον αρχάγγελο Μιχαήλ κάθε φορά που χρειαζόμαστε προστασία από οποιαδήποτε αρνητικότητα. Όταν θέλουμε να κόψουμε τους δεσμούς που μας συνδέουν με καταστάσεις, σκέψεις και συνήθειες που απομυζούν την ενέργεια μας και δεν μας επιτρέπουν να εξελιχθούμε. Κάθε φορά που νοιώθουμε φόβο ή χρειαζόμαστε δύναμη και θάρρος για να αντιμετωπίσουμε διάφορες καταστάσεις και να τολμήσουμε αλλαγές. Όταν χρειαζόμαστε καθοδήγηση και βοήθεια για να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις στη ζωή μας. Όταν θέλουμε να καθαρίσουμε τον εαυτό μας, τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά και το χώρο που ζούμε από την αρνητική ενέργεια. Όταν τέλος επιθυμούμε να λήξουν τσακωμοί και διενέξεις και να επανέλθει η ηρεμία.

Στην συνέχεια προτείνω τον παρακάτω κατευθυνόμενο διαλογισμό, με την ενέργεια του Αρχάγγελου Μιχαήλ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2015 Dream of Isis