29 Ιουνίου 2015

Η δύναμη των κρυστάλλων και των λίθων



Οι λίθοι και οι κρύσταλλοι είναι κομμάτια της γης που κλείνουν μέσα τους μνήμες εκατομμυρίων χρόνων εξέλιξης. Δημιουργήθηκαν από τις ίδιες ανόργανες ενώσεις που υπάρχουν και στο σώμα μας και αποτελούν τις απλούστερες και πιο σταθερές δομές του πλανήτη μας, με τη δυνατότητα να απορροφούν, να διατηρούν και να μεταδίδουν ενέργεια.

Η δύναμη των λίθων και των κρυστάλλων είναι ίδια με τη δύναμη που έχει η γη να εναρμονίζει και να εξισορροπεί την ενέργεια μας. Η «γήινη» ενέργεια που εκπέμπουν δρα ολιστικά πάνω μας, προσφέροντας θεραπεία σε σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο. Επίσης οι κρύσταλλοι έχουν και μια επιπρόσθετη δυνατότητα να αντανακλούν το φως. 

Όλοι οι γνωστοί αρχαίοι πολιτισμοί αναγνώρισαν τις δυνάμεις των λίθων και των κρυστάλλων και απέδωσαν σε αυτούς ακόμα και μαγικές ιδιότητες. Οι παλαιότεροι θρύλοι φτάνουν μέχρι την αρχαία Ατλαντίδα και θέλουν τον πολιτισμό αυτό να προσπαθεί να ελέγξει, να συμπυκνώσει και να κατευθύνει την κοσμική ενέργεια μέσω των κρυστάλλων. Με το πέρασμα χιλιάδων ετών και αφού οι κρύσταλλοι και οι λίθοι χρησιμοποιήθηκαν για διάγνωση, θεραπεία και προστασία, σε μαγικά τελετουργικά, στη μαντεία και σε διάφορα ταφικά έθιμα, φτάνουμε μέχρι το Μεσαίωνα. Την εποχή αυτή οι αναζητήσεις των αλχημιστών αναβιώνουν παλιές γνώσεις και τεχνικές, αλλά ταυτόχρονα σηματοδοτείται και το τέλος, μεγάλου μέρους, αυτής της γνώσης. 

Σήμερα, με την πρόοδο της επιστήμης είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τη σύσταση και τη δομή των κρυστάλλων και κατ' επέκταση τις φυσικές και χημικές τους ιδιότητες. Συνήθως οι κρύσταλλοι δημιουργούνται από απλές χημικές ενώσεις που διατάσσονται στο χώρο σε απόλυτα συγκεκριμένες γεωμετρικές δομές. Περισσότερο η γεωμετρία παρά ή σύσταση καθορίζουν αν ένα υλικό είναι κρυσταλλικό ή όχι. Για παράδειγμα ο χαλαζίας δε διαφέρει στη σύσταση από το απλό γυαλί. Και τα δύο είναι η χημική ένωση διοξείδιο του πυριτίου, όμως στην περίπτωση του γυαλιού, τα μόρια είναι άμορφα τοποθετημένα στην έκταση του υλικού. Τα μόρια στην περίπτωση του χαλαζία, κρυσταλλώνονται στο τριγωνικό κρυσταλλικό σύστημα δημιουργώντας πρισματικούς ή ρομβοειδείς κρυστάλλους σε πυραμιδοειδές σχήμα. Αυτή η συγκεκριμένη διάταξη των μορίων στο χώρο, προσδίδει στον κρύσταλλο τις ιδιότητες του. Με ανάλογο τρόπο διαφέρει και το διαμάντι από τον γραφίτη που χρησιμοποιείται στα μολύβια, αν και σε αυτή την περίπτωση τα δυο υλικά έχουν κοινή χημική σύσταση. Η διαύγεια και το χρώμα ενός φυσικού κρυστάλλου, εξαρτώνται και από τις προσμίξεις ξένων στοιχείων που έχουν εγκλωβιστεί στο κρυσταλλικό πλέγμα κατά τη δημιουργία του, που διαρκεί εκατομμύρια χρόνια. Επειδή ή ποσότητα και το είδος των προσμίξεων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, μπορούμε να πούμε ότι κάθε φυσικός κρύσταλλος είναι σχεδόν μοναδικός. Φυσικά δεν ισχύει το ίδιο για τους τεχνητούς κρυστάλλους που δημιουργούνται σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον.

Όλη αυτή η γνώση μας βοήθησε να κατανοήσουμε καλύτερα τη λειτουργία και τη δομή των λίθων και δεν αφαίρεσε τίποτα από τη μαγεία τους, θα ήταν άλλωστε σα να ισχυριζόμασταν πως η γνώση πως αποτελούμαστε από άτομα μας στέρησε την πνευματικότητα μας. 
Έτσι, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται και πάλι μια στροφή προς τις εναλλακτικές θεραπείες και τον φυσικό τρόπο ζωής. Θα περίμενε κανείς ότι η πρόοδος της επιστήμης θα επέφερε το αντίθετο αποτέλεσμα, αλλά η επιστήμη και οι εναλλακτικές προσεγγίσεις πλησιάζουν σιγά-σιγά η μια την άλλη, ώστε κάποια στιγμή θα φτάσουν να συστρατευτούν για το κοινό καλό. 

Οι κρύσταλλοι και οι λίθοι ξανά-χρησιμοποιούνται, λοιπόν, από εναλλακτικούς θεραπευτές για την αποκατάσταση της ενεργειακής ισορροπίας του πάσχοντος. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι είτε η απευθείας τοποθέτηση τους πάνω στο σώμα, είτε η ταλάντωση τους (ως εκκρεμή) πάνω από τα ενεργειακά κέντρα και άλλα σημεία που χρειάζονται θεραπεία. Ανάλογα με το χρώμα και τις ιδιότητες που φέρουν, τοποθετούνται και σε διαφορετικό ενεργειακό κέντρο, ενώ ο λευκός χαλαζίας είναι από τους λίγους κρυστάλλους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου για την θεραπεία και εξισορρόπηση όλων των ενεργειακών μας κέντρων.

Στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με την ανάλυση του τρόπου με τον οποίο επέρχεται η θεραπεία, αλλά και γιατί οι κρύσταλλοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες μαντικές τεχνικές και ως εργαλεία διαλογισμού.

Τα πάντα μέσα στο σύμπαν είναι μορφές ενέργειας που διαθέτουν δική τους συχνότητα και κραδασμούς. Η διάφορά όμως είναι ότι στο ανθρώπινο - και πιο πολύπλοκο σώμα - αυτές οι συχνότητες δεν είναι σταθερές, αλλά μεταβάλλονται ανάλογα με την κατάσταση της υγείας μας, τη συναισθηματική μας κατάσταση ή άλλους παράγοντες. Οι κρύσταλλοι και οι λίθοι, αντίθετα, έχοντας μια πιο απλοϊκή δομή και σύσταση, διατηρούν μια σταθερή (και υψηλή) δόνηση, η οποία μπορεί να επαναφέρει τη δική μας σε μια υγιή κατάσταση.
Πως γίνεται όμως αυτό; 
Ο πρώτος, σε επιστημονικό επίπεδο, που συνέλαβε αυτή την ιδέα ήταν ο Nikola Tesla, ο οποίος κατάφερε να αποδείξει πως ορισμένες μορφές ενέργειας μπορούν να αλλάξουν τις δονήσεις άλλων μορφών ενέργειας. 
Έτσι, τα πετρώματα και οι κρύσταλλοι, οι οποίοι δονούνται στη δική τους σταθερή συχνότητα, όταν έρχονται σε επαφή με το δικό μας ενεργειακό πεδίο, το μεταβάλλουν και δημιουργούν ένα μεγαλύτερο πεδίο δόνησης, ικανό να εναρμονίσει το δικό μας πεδίο και να επιφέρει τις κατάλληλες βιοχημικές αλλαγές, που θα συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία και την ίαση.

Όσων αφορά στη χρήση τους στις μαντικές τεχνικές, οι κρύσταλλοι αποτελούν σημεία εστίασης, λόγω του γεγονότος ότι βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση ταλάντωσης. Αυτό μας επιτρέπει να τους χρησιμοποιούμε ως μέσο πρόσβασης σε υψηλότερα επίπεδα πληροφόρησης, αφού βοηθούν τη σκέψη μας να φιλτραριστεί, να εστιάσει και να γίνει πιο έντονη.

Η επαφή μας με τους κρυστάλλους και τα πετρώματα μπορεί να οδηγήσει σε μια σχέση αμοιβαίας δέσμευσης. Κρατώντας τους στην παλάμη μας θα νοιώσουμε τη μαγεία τους και αφήνοντας ελεύθερη τη διαίσθηση μας, ίσως πετύχουμε να γίνουμε κοινωνοί της σοφίας και της γνώσης που κρύβουν μέσα τους.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2015 Dream of Isis