20 Ιουλίου 2015

Άνθη, βότανα και αρώματα (μέρος δεύτερο)


Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο μέρος του άρθρου πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΛΕΒΑΝΤΑ (Lavendula oflicinalis)
ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ: φρέσκα άνθη, αποξηραμένα άνθη, αιθέριο έλαιο
ΠΛΑΝΗΤΗΣ: Ερμής
ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Αέρας
ΜΑΓΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ: Υγεία, Αγάπη, Ηρεμία, Συνειδητός νους
ΙΣΓΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η λεβάντα ήταν ιδιαιτέρως γνωστή στους αρχαίους Έλληνες και στους Ρωμαίους. Την χρησιμοποιούσαν για να αρωματίζουν το νερό που έκαναν μπάνιο και την έκαιγαν ως θυμίαμα στις θεότητες.
Στη Βόρεια Αφρική, οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν το φυτό για προστασία, για να μην τις κακομεταχειρίζονται οι άντρες τους.
Λένε ότι το άρωμά της εξημερώνει άγρια λιοντάρια και τίγρεις.
ΜΑΓΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ:
Λίγο πριν μπείτε στο μπάνιο σας, προσθέστε στο νερό εννέα σταγόνες αιθέριου ελαίου ενώ επικαλείστε νοερά καλή υγεία. Κάνετε ένα μπάνιο με λεβάντα καθημερινά για μια εβδομάδα, ως τελετουργικό για να διατηρήσετε την καλή σας υγεία.
Η λεβάντα συνδέεται από παλιά με την πνευματική αγάπη. Κυρίαρχος πλανήτης της λεβάντας είναι o Ερμής, o πλανήτης που σχετίζεται με τον συνειδητό νου, και φαίνεται ότι η αποτελεσματικότητά της στη διευκόλυνση της αγάπης οφείλεται στην ικανότητά της να αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε για την αγάπη. Με άλλα λόγια, όταν κάνουμε ερωτικά τελετουργικά με λεβάντα, διεγείρουμε τα συναισθηματικά μας κέντρα και με τον τρόπο αυτό επαναπρογραμματίζουμε τον συνειδητό μας νου. Όταν μυρίζουμε τη λεβάντα και οραματιζόμαστε, στέλνουμε στους άλλους σήματα, που τους λένε τι έχουμε ανάγκη.
Η λεβάντα επιφέρει ηρεμία και καταπολεμά την κατάθλιψη. Το άρωμά της χρησιμοποιείται από πολύ παλιά για τους σκοπούς αυτούς. Ανακουφίζει, επίσης, τον πονοκέφαλο.
Η λεβάντα ηρεμεί τις θυελλώδεις ή εκτός ελέγχου συναισθηματικές αντιδράσεις, φέρνοντας τα συναισθήματά μας υπό συνειδητό έλεγχο. Πολύ συχνά, όταν βρισκόμαστε σε τέτοια κατάσταση κάνουμε μόνο σκέψεις που παρατείνουν τη δυστυχία μας. Η λεβάντα διορθώνει αυτή την έλλειψη ισορροπίας, μετριάζοντας τα συναισθήματά μας με μια υγιή δόση λογικής. Το άρωμα χρησιμοποιείται, επίσης, για να δυναμώνει γενικότερα τον συνειδητό νου. Αν ραντίσετε το μαξιλάρι σας με λεβάντα, θα κοιμηθείτε καλύτερα.




ΛΕΜΟΝΙ (Citrus limonum)
ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ: αιθέριο έλαιο, φρέσκο ξύσμα
ΠΛΑΝΗΤΗΣ: Σελήνη
ΣTΟΙΧΕΙΟ: Νερό
ΜΑΓΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ: Υγεία, Θεραπεία, Σωματική ενέργεια, Εξαγνισμός

Το αιθέριο έλαιο, που προέρχεται από τη λεμονόφλουδα, έχει το ίδιο ψυχρό, καθαρό άρωμα με το φρούτο.
Αν δεν μπορείτε να βρείτε το αιθέριο έλαιο, απλώς ξύστε σε τρίφτη το χρωματιστό κομμάτι της φλούδας ενός λεμονιού, τυλίξτε το ξύσμα σε ένα λεπτό βαμβακερό ύφασμα, πιέστε το και μυρίστε για πάρα πολλές χρήσεις. Μυρίστε το αναζωογονητικό του άρωμα για να διατηρήσετε την καλή σας υγεία και ως συμπλήρωμα στις συμβατικές φαρμακευτικές θεραπείες. Οραματιστείτε την ενέργειά του να δυναμώνει το σώμα σας, καθώς και τις δυο πλευρές του νου που το ελέγχουν. Αν είστε άρρωστοι, δείτε το άρωμα να καταπολεμά τη λοίμωξη, για τραύματα, δείτε το άρωμα να επιταχύνει την ανάπτυξη των κυττάρων και την επούλωση.
Αυτό το γεμάτο ζωή άρωμα ενεργοποιεί επίσης το σώμα, καταπολεμώντας τη νωθρότητα. Αν μυρίσετε φρέσκο ξύσμα λεμονιού ή το αιθέριο έλαιο μόλις ξυπνήσετε το πρωί, λειτουργεί ως ένα αρωματικό υποκατάστατο του καφέ. Οραματιστείτε το άρωμα του λεμονιού να αναζωογονεί και να διεγείρει το κεντρικό νευρικό σας σύστημα.
Μυρίστε επίσης το άρωμα για εξαγνισμό. Τοποθετήστε μερικές σταγόνες στον διαχυτή ή το κεραμικό σκεύος και νιώστε την ενέργεια του σπιτιού σας να δονείται και να πάλλεται από αγνότητα.
Το αδιάλυτο αιθέριο έλαιο στο μπάνιο ή κατευθείαν στο δέρμα προκαλεί ερεθισμό, και γι' αυτό είναι καλύτερα να το αποφεύγετε.




ΛΙΒΑΝΙ (Boswellia carterii)
ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΦΥTΟΥ: αιθέριο έλαιο
ΠΛΑΝΗΤΗΣ: Ήλιος
ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Αέρας
ΜΑΙΊΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ: Πνευματικότητα, Διαλογισμός

Το λιβάνι έχει πίσω του 3.000 χρόνια συνεχούς μαγικής και θρησκευτικής χρήσης. Μυρίστε το άρωμα του αιθέριου ελαίου για να εντείνετε την αντίληψη των πνευματικών σφαιρών που υπάρχουν κρυμμένες μέσα στον φυσικό κόσμο, ή για να βαθύνετε μια θρησκευτική εμπειρία.
Το άρωμα του μειώνει, επίσης, το άγχος και την ένταση, όχι αποκαλύπτοντας ότι ο φυσικός κόσμος είναι μια ψευδαίσθηση, αλλά υποδεικνύοντας πως η ζωή μας συνδέεται με περισσότερες από μία «πραγματικότητες». Αυτή η γνώση είναι μεγάλη παρηγοριά όταν αντιμετωπίζουμε αντιξοότητες και δυσκολίες
Το άρωμα του αιθέριου ελαίου ηρεμεί το σώμα και ξυπνά υψηλότερα επίπεδα συνειδητότητας. Είναι Ιδανικό αν θέλετε να προετοιμαστείτε για διαλογισμό.




MΑΙΝΤΑΝΟΣ (Petroselinum sativum)
ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ: φρέσκο βότανο
ΠΛΑΝΗΤΗΣ: Ερμής
ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Αέρας
ΜΑΓΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ: Προστασία

Όσοι γνωρίζουν το βότανο αυτό μόνο στην αποξηραμένη μορφή του, μπορεί να εκπλαγούν από το άρωμα του φρέσκου φυτού. Ανάμεσα στις μοναδικές ιδιότητες αυτού του μαγειρικού βοτάνου συγκαταλέγεται η ικανότητά του να εξουδετερώνει δυνατά αρώματα, όπως αυτό του σκόρδου. Αν χρειαστεί να καθαρίσετε σκελίδες σκόρδου, τρίψτε μετά τα χέρια σας με φρέσκο μαϊντανό και η μυρωδιά θα εξαφανιστεί.
Μυρίστε τον φρέσκο μαϊντανό αφού τον τρίψετε ελαφρά με το χέρι σας και συνοδεύστε με την κατάλληλη νοερή απεικόνιση για να προστατεύσετε το σπίτι και τον εαυτό σας. Βάλτε ματσάκια φρέσκου βοτάνου σε ποτήρια με νερό για να σκορπίσετε παντού την προστατευτική του ενέργεια.




ΜΑΡΑΘΟ (Foeniculum vulgare)
ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ: φρέσκοι και αποξηραμένοι σπόροι, αιθέριο έλαιο
ΠΛΑΝΗΤΗΣ: Ερμής
ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Αέρας
ΜΑΓΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ: Μακροβιότητα, Θάρρος, Εξαγνισμός
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Οι αρχαίοι Έλληνες έπλεκαν φρέσκα κλωνάρια του φυτού στα στεφάνια με τα οποία στεφάνωναν τους αθλητές. Εκείνη την εποχή φορούσαν τα κλωνάρια του μάραθου και στις δημόσιες, θρησκευτικές εορτές.
ΜΑΓΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ:
Ένα φυτό με έντονο πράσινο που φυτρώνει σε μεγάλες ποσότητες στις ερημιές σε όλη τη χώρα. Το καλοκαίρι ο ήλιος ψήνει και ξεραίνει τους σπόρους και τα κοτσάνια του γεμίζοντας τον καυτό αέρα με το άρωμά του, που μοιάζει με της γλυκόριζας.
Το άρωμα του φρέσκου (ή αποξηραμένου και τριμμένου) μάραθου θεωρείται ότι παρατείνει τη ζωή. Για να πάρετε θάρρος, οραματιστείτε μυρίζοντας το αιθέριο έλαιο ή το φρέσκο βότανο. Αλλάξτε τις νοερές εικόνες σας αναλόγως. αν θέλετε να εξαγνίσετε την ψυχή σας.

Προειδοποίηση: Το αιθέριο έλαιο έχει αποδειχτεί επικίνδυνο. Χρησιμοποιείτε το με προσοχή, και μόνο εξωτερικά.




ΜΕΝΤΑ (Mentha piperita)
ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ: φρέσκα και αποξηραμένα φύλλα, αιθέριο έλαιο
ΠΛΑΝΗΤΗΣ: Ερμής
ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Αέρας
ΜΑΓΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ: Συνειδητός νους, Εξαγνισμός

Από την εποχή του Ρωμαίου συγγραφέα Πλίνιου, το άρωμα της πιπερώδους μέντας χρησιμοποιούταν για να διεγείρει τον συνειδητό νου, μια δύναμη που διατηρεί ακόμα. Το άρωμα της διώχνει επίσης τις αρνητικές σκέψεις και σας απαλλάσσει προσωρινά από τις επιδράσεις τους.
Όπως και τα περισσότερα διεγερτικά αρώματα, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τη μέντα το βράδυ, εκτός αν δεν σας πειράζει να ξενυχτήσετε.
Το άρωμα της μέντας είναι, επίσης, χρήσιμο για τελετουργικά εξαγνισμού. Μυρίστε, σε συνδυασμό με νοερή απεικόνιση. Για να εξαγνίσετε ένα δωμάτιο ή ένα ολόκληρο κτίριο, μαζέψτε ματσάκια από φρέσκο βότανο και βάλτε τα σε βάζα με νερό, σε διάφορα σημεία.




ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ, ΦΛΟΙΟΣ (Myristica fragrans)
ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ: Η κόκκινη μεμβράνη που καλύπτει το κουκούτσι του καρπού του μοσχοκάρυδου
ΠΛΑΝΗΤΗΣ: Ερμής
ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Αέρας
ΜΑΓΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ: Ψυχική αφύπνιση

Το μοσχοκάρυδο αναδίδει ένα ισχυρό, πικάντικο άρωμα και είναι γνωστό από τη χρήση του στη μαγειρική. Για να ενισχύσετε την ψυχική σας αντίληψη, καθίστε κάπου άνετα και μυρίστε το άρωμα, ενώ συγχρόνως το βλέπετε να διαπερνά τον συνειδητό νου σας, να χαλαρώνει την κυριαρχία του και να ταξιδεύει βαθιά στη συνειδητότητά σας. Η ψυχική σας επίγνωση θα ανθίσει.




ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ (Salvia officinalis)
ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ: φρέσκα φύλλα, αποξηραμένα φύλλα
ΠΛΑΝΗΤΗΣ: Δίας
ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Αέρας
ΜΑΓΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ: Μνήμη, Συνειδητός νους, Σοφία, Χρήμα

Τα φύλλα αυτού του γνωστού μαγειρικού βοτάνου αναδίδουν ένα δυνατό, μεθυστικό άρωμα και γι' αυτό χρησιμοποιείται από παλιά στη μαγεία. Οι Ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν το λευκό φασκόμηλο και άλλα είδη του αρωματικού αυτού φυτού στα θρησκευτικά τελετουργικά.
Από τον 160 αιώνα τουλάχιστον, μύριζαν το φασκόμηλο για να δυναμώσουν την ικανότητα απομνημόνευσης και να τονώσουν τον συνειδητό νου. Με νοερή απεικόνιση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να προαγάγει τη σοφία.
Στην Ευρώπη χρησιμοποιούν το φασκόμηλο στη λαϊκή μαγεία για προσέλκυση χρημάτων. Λιώστε φρέσκο ή αποξηραμένο φασκόμηλο με τα δάχτυλά σας. Οραματιστείτε το χρήμα να έρχεται στη ζωή σας ή, αν θέλετε, όσα θα αποκτήσετε με το χρήμα. Δείτε τα να υπάρχουν ήδη στη ζωή σας.

Προειδοποίηση: Το αιθέριο έλαιο περιέχει υψηλά επίπεδα θουγιόνης, που είναι μια επικίνδυνη ουσία. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται καθόλου, ιδίως από γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Το φρέσκο ή αποξηραμένο βότανο είναι απολύτως ασφαλές.




Από το βιβλίο: «Μαγική Αρωματοθεραπεία- Η δύναμη των αρωμάτων», του Scott Cunningham. Εκδόσεις Αλκυών.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2015 Dream of Isis