22 Οκτωβρίου 2015

Jin Shin Jyutsu: Κρατήστε την υγεία στα χέρια σας



Το Jin Shin Jyutsu είναι μια αρχαία ιαπωνική τέχνη και μια ισχυρή εναλλακτική πρακτική για την υγεία. Εναρμονίζει την ενέργεια της ζωής στο σώμα, η οποία προωθεί τη σωματική, πνευματική, ψυχική και συναισθηματική υγεία.

Μερικά από τα οφέλη της Jin Shin Jyutsu είναι:

  •  Ανακουφίζει από τον πόνο
  •  Προκαλεί χαλάρωση
  •  Μειώνει τις επιπτώσεις του στρες
  •  Βελτιώνει τον ύπνο
  •  Μειώνει το άγχος
  •  Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος
  •  Βελτιώνει την συγκέντρωση
  •  Μειώνει την κούραση
  •  Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  •  Βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος
  •  Προωθεί την αναγέννηση
  •  Βελτιώνει την αναπνοή

 Σύμφωνα με αυτή την παράδοση, κάθε μέρος του χεριού συνδέεται με διαφορετικά συναισθήματα ή όργανα:

Αντίχειρας: Συναισθηματικός πόνος, ανησυχία, θλίψη, λύπη, κατάθλιψη, άγχος,  στρες, ένταση,  θέματα του στομάχου, δερματικές παθήσεις, πονοκέφαλος.

Δείκτης:  Φόβος, τρόμος, διανοητική σύγχυση, απογοήτευση, πόνοι στην πλάτη, προβλήματα  των ούλων, προβλήματα του πεπτικού συστήματος, των νεφρών, της ουροδόχου κύστης.

Μέσος:  θυμός, οργή, αγανάκτηση, ευερεθιστότητα, αναποφασιστικότητα, σχέσεις, πονοκέφαλος, κόπωση, κράμπες, κυκλοφορία.

Παράμεσος:  Άγχος, ανησυχία,  φόβος της απόρριψης, αρνητικότητα, δερματικές παθήσεις, προβλήματα στην πέψη, αναπνευστικά προβλήματα, έντερο.

Μικρό δάχτυλο:  Χαμηλή αυτοεκτίμηση, ανασφάλεια, νευρικότητα, επικριτικότητα, πίεση του αίματος, πονόλαιμο, τυμπανισμό, καρδιά, έντερο.

Παλάμη:  Κόπωση, κατάθλιψη, απελπισία,  διάφραγμα

Ακολουθεί μια εύκολη άσκηση με άπλες πιέσεις σε διάφορα σημεία του χεριού,  που παίρνει μόλις πέντε λεπτά:

Ενώ επικεντρώνεστε σε οποιοδήποτε συναισθήματα ή πάθηση που χρήζει προσοχής, κρατήστε το αντίστοιχο δάχτυλο με το αντίθετο χέρι τυλίγοντας όλα τα δάχτυλα και τον αντίχειρα γύρω του. Εισπνεύστε και εκπνεύστε βαθιά.

Κρατήστε κάθε δάκτυλο για περίπου ένα έως δύο λεπτά, και μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, θα αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε μια παλλόμενη αίσθηση. Αυτό είναι απόλυτα φυσικό.
Όταν εργάζεστε στην παλάμη του χεριού για ψυχική ηρεμία, πιέστε προς τα κάτω με τον αντίχειρα του αντίθετου χεριού, υπό γωνία και με κατεύθυνση προς το μεσαίο δάχτυλο και πάλι κρατήστε για ένα ή δύο λεπτά. Όταν πατηθεί, η παλάμη του χεριού μπορεί να προσφέρει μια πλήρη χαλάρωση του σώματος

Εισπνεύστε, αναπνέοντας ήρεμα, έχοντας στο νου σας γαλήνιες σκέψεις και συναισθήματα και στη συνέχεια, εκπνέοντας  αφήστε να φύγει  οποιαδήποτε συναισθηματική φόρτιση ή σωματική δυσφορία που θέλετε να καθαρίσετε.

Καθώς  αφήνετε να φύγει η συναισθηματική ή σωματική ένταση, φανταστείτε την αρνητική ενέργεια να κατευθύνεται από τα δάκτυλα προς  τη γη και να απορροφάται από αυτή.

Επειδή τα ενεργειακά κανάλια που περνούν μέσα από τα δάχτυλα, συσχετίζονται με συγκεκριμένα συναισθήματα ή όργανα, η ενέργεια της άσκησης θα αρχίσει να διασκορπίζεται σε όλο το σώμα καθώς η άσκηση συνεχίζεται.

Για την πλήρη ισορροπία του σώματος και την εναρμόνιση του, επαναλάβετε την άσκηση σε κάθε δάχτυλο, και κρατήστε την πίεση για λίγο ακόμη

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2015 Dream of Isis