28 Ιανουαρίου 2016

Η έρευνα του υπερβατικού



Ο ερευνητής που ερευνά το υπερβατικό, θα πρέπει να ξέρει ότι ποτέ δεν θα έχει χειροπιαστές αποδείξεις για να υποστηρίξει τις απόψεις του και τις εμπειρίες του. Γιατί οι υπερβατικοί και ουράνιοι κόσμοι δεν δίνουν διαπιστευτήρια σε κανέναν.


Μπορεί ο ερευνητής να ταξιδέψει κατά βούληση με το αιθερικό του σώμα, μακριά από το φυσικό, με την ταχύτητα της σκέψης, με απόλυτη διαύγεια νοημοσύνης και αυτοσυνείδηση. Μπορεί να βιώσει εμπειρίες, να συλλέξει πληροφορίες και να τις καταχωρήσει σαν γνώση στον εγκέφαλο του. Μπορεί στα ανώτατα επίπεδα να αποκτήσει γνώσεις και να κάνει τα ταξίδια αυτά με το φυσικό του σώμα, αλλά ποτέ δεν θα μπορέσει να φέρει σαν απόδειξη όντα που ανήκουν σε άλλη διάσταση, ή να αποδείξει την ύπαρξη τους με υλικά πειστήρια. Οι κόσμοι της ψυχής και του πνεύματος, είναι υπαρκτοί, μόνο που δεν μπορούμε να τους ψηλαφίσουμε, όπως γίνεται με τον υλικό μας κόσμο. Πολλοί απογοητεύονται και παραιτούνται γιατί είναι ανυπόμονοι και άλλοι θεωρούν τις εμπειρίες επαφής με τις υπερβατικές οντότητες ψευδαισθήσεις, παραισθήσεις ή οφθαλμαπάτες. Χρειάζεται υπομονή και έρευνα γιατί οι υπερβατικές εμπειρίες από μόνες τους περιέχουν το στοιχείο του μυστηρίου και του φόβου.

Η μεγαλύτερη προϋπόθεση για να πάρει ο άνθρωπος επαφή με το υπερβατικό και το θείο, είναι η αγάπη που πρέπει να πλημμυρίζει την καρδιά του. Η αγάπη είναι το ένδυμα της μακαριότητας, είναι η εξιλέωση των ανομημάτων, είναι η αναγέννηση της ζωής. Όταν αγαπά ο άνθρωπος μπορεί και χαίρεται, όχι μόνο με τη δική του χαρά, αλλά και με τη χαρά των άλλων και τότε ανοίγουν οι πόρτες των ουρανών διάπλατα. Η υγιής πνευματική αγάπη είναι αιώνια και ακολουθεί τον άνθρωπο και μετά τον θάνατο. Για να μάθεις να γράφεις χρειάζεται κάποιος να σου μάθει τα γράμματα. Για να αναζητήσεις το υπερβατικό και το ουράνιο, κάποιος πρέπει να σου πει ότι υπάρχει και πως θα το συναντήσεις. Για να σου πει κάποιος πως θα αγαπάς δεν γίνεται, αν δεν το καταλαβαίνεις. Είναι βέβαιο ότι η αλήθεια πρέπει να αποκαλύπτεται μόνο στους άξιους, που μπορούν να τη σεβαστούν και να την καταλάβουν, για να αποκτήσουν τις αρετές της σεμνότητας, της πιστότητας, της ελευθεροφροσύνης της δικαιοσύνης και της εγκράτειας, που ανεβάζουν ψηλά τον άνθρωπο.

Όσοι ψάχνουν την άρρητη γνώση των μυστηρίων χρειάζονται ψυχοπνευματική προετοιμασία και τήρηση ορισμένων κανόνων και αρχών. Πρέπει να πιστεύουν ότι μπορούν να πετύχουν αυτό που σκοπεύουν να επιχειρήσουν. Η σύγχρονη ψυχολογία διδάσκει ότι μπορούμε να πετύχουμε ό,τι σκεφτόμαστε.

Ο ερευνητής πρέπει:
  • Να γνωρίζει ότι η θέληση είναι παντοδύναμη και ανεξερεύνητη, επηρεάζει δε θεούς και ανθρώπους.
  • Να μην πιστεύει στην τύχη, τη μοίρα και το πεπρωμένο γιατί αλλάζουν συνεχώς. Να πιστεύει μόνο στις δυνάμεις του.
  • Να είναι τολμηρός. Ο τολμών νικά.
  • Να μην υποτιμάει τον εαυτό του, γιατί νεκρώνει τη δύναμη και τη θέληση του.
  • Να υπάρχει υπομονή και επιμονή. Η υπομονή ανατρέπει αυτό που λένε πεπρωμένο και η επιμονή αυτό που λένε τύχη.
  • Να μην είναι ανυπόμονος, να μην χρονοτριβεί με αναβολές και να μην αμφιβάλλει για την επιτυχία του σκοπού του.
  • Να μην τρομάζει από τα λάθη και τις αποτυχίες, από αυτά μαθαίνει. Για κάθε αποτυχία ή επιτυχία, υπάρχει μια αιτία, ας ψάξει να τη βρει. Η αποτυχία είναι μια απλή καθυστέρηση του επιδιωκόμενου σκοπού.
  • Να μην εγκαταλείπει την προσπάθεια όταν αποτύχει. Όλοι οι άνθρωποι έχουν μια σημαντική ευκαιρία στη ζωή τους, που πάντα έρχεται, αρκεί να την περιμένουν.
  • Να μην υπάρχει εγωισμός, υπεροψία. Το αίσθημα ανωτερότητας και του εκλεκτού είναι εκδηλώσεις διαταραγμένων ανθρώπων.
  • Να έχει εννοήσει το «Γνώθι σ' αυτόν», που είναι η δυσκολότερη προσπάθεια.

Επιλεγμένα αποσπάσματα από το βιβλίο του Γεράσιμου Καλογεράκη: «Η υπέρτατη μύηση», Εκδόσεις: ΔΙΟΝ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2015 Dream of Isis